Sedikit Falsafah Lotto

Bangunan tempat saya tinggal adalah objek tunggal dan pasti. Walaupun terdiri dari banyak bahagian, seperti ruang bawah tanah, dinding, atap, tingkap, pintu, ruang, dan mempunyai banyak ciri, seperti ukuran, lokasi, warna, usia, ia masih merupakan objek kesatuan. Bahagian dan ciri-cirinya dimasukkan ke dalam unit sebenar yang mudah diperhatikan secara langsung dan langsung. Sekarang semua idea yang mewakili bahagian dan ciri bangunan ini, serta idea yang mewakili bangunan secara keseluruhan, disusun menjadi konsep.

Sistem Lotto adalah objek kesatuan. Ini terdiri dari beberapa bagian, seperti bola bernomor,  DOWNLOAD EVO888 IOS mesin lotto, tiket lotto, dan memiliki beberapa ciri, seperti ukuran, lokasi, warna, ia masih merupakan objek kesatuan. Bahagian dan ciri-cirinya dimasukkan ke dalam unit sebenar yang mudah diperhatikan secara langsung dan langsung. Kita mungkin membuat perbezaan antara objek konkrit seperti sistem rumah dan lotto tertentu dan pengabstrakan seperti ciri-cirinya.

Banyak idea membentuk sistem, mewakili objek konkrit, dapat dilihat, dan juga benda-benda tersembunyi yang abstrak. Pencapaian tertinggi pemikiran manusia bergantung kepada wujudnya konsep abstrak. Konsep objek konkrit dan konsep abstraksi dalam sistem lotto, saling bergantung antara satu sama lain. Adalah mustahil untuk memiliki sesuatu seperti konsep bilangan lotto yang benar, pengabstrakan, tanpa mempunyai konsep yang sama dengan jelas mengenai objek konkrit seperti bola lotto. Jika tidak, idea nombor bertuah atau tidak bernasib baik tidak boleh membawa makna lebih daripada sekadar nombor biasa, dan, dalam kes ini, ia dapat menambah sedikit konsep permainan praktikal dan kegunaannya.

Dengan mempunyai konsep yang jelas mengenai permainan lotto, kami membentuk kerangka untuk idea-idea yang lebih terperinci dan spesifik yang akan dilalui oleh pengalaman praktikal. Seseorang yang menjalankan perniagaan lotto dengan pengertian teoritis umum mengenai teori ini, tidak mungkin dibanjiri oleh banyak fakta terperinci yang mesti dia kuasai. Sebenarnya, orang hampir tidak dapat dikatakan benar-benar memahami cara kerja sistem lotto, jika dia tidak memiliki idea umum, itu adalah konsep abstrak, mengenai proses lotto. Pemain lotto yang mahir mesti tahu lebih banyak daripada menulis enam nombor pada tiket lotto. Dia harus mengetahui perincian dalaman sistem lotto, prinsip umum fungsi lotto dengan baik sehingga dia dapat memberikan penilaian yang cepat dan tepat mengenai drama ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *